Konu
:
Yassl Kadaylf Malzemeler:
Yalnız Mesajı Göster
Yassl Kadaylf Malzemeler:
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yassl Kadaylf Malzemeler:
Yarım kilo yassı kadayıf, 1 su bardağı ceviz, yarım tatlı kaşığı tarçın, 2 adet yumurta, kızartmak için yağ ŞURUBU İÇİN: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su YAPILIŞI: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz 3 su bardağı şekeri,3 su bardağı suyla bir tencerede iyice kaynatıyoruz
Şerbetimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz
Ardından Yumurtaları bir kabın içinde çırpıyoruz
Bir taraftada bir tencerede yassılarımızı kızartmak için yağımızı kızdırıyoruz
Daha sonra yassılarımızı yumurtaya bulayıp kızartmak için yağa atıyoruz
Bir tarafı birazcık pembeleşen kadayıfımızın arka yüzünü çevirip diger tarafınıda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz
Kızaran yasıllarımızı hemen yağ tenceresinden alıp direk şerbete atıyoruz
Ve şerbetiyle birlikte servis tabağına alıyoruz
üzerine dövülmüş cevizimizi ve tarçınımızıda döküp nefis tatlımızı ikrama sunuyoruz
bu hem çok pratik hemde çok lezzetli tatlımızı mutlaka deneyin dostlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul