Yalnız Mesajı Göster

Yassl Kadaylf Malzemeler:

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yassl Kadaylf Malzemeler:




Yarım kilo yassı kadayıf, 1 su bardağı ceviz, yarım tatlı kaşığı tarçın, 2 adet yumurta, kızartmak için yağ ŞURUBU İÇİN: 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su YAPILIŞI: Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz 3 su bardağı şekeri,3 su bardağı suyla bir tencerede iyice kaynatıyoruz Şerbetimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz Ardından Yumurtaları bir kabın içinde çırpıyoruz Bir taraftada bir tencerede yassılarımızı kızartmak için yağımızı kızdırıyoruz Daha sonra yassılarımızı yumurtaya bulayıp kızartmak için yağa atıyoruzBir tarafı birazcık pembeleşen kadayıfımızın arka yüzünü çevirip diger tarafınıda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz Kızaran yasıllarımızı hemen yağ tenceresinden alıp direk şerbete atıyoruz Ve şerbetiyle birlikte servis tabağına alıyoruzüzerine dövülmüş cevizimizi ve tarçınımızıda döküp nefis tatlımızı ikrama sunuyoruz bu hem çok pratik hemde çok lezzetli tatlımızı mutlaka deneyin dostlar

Alıntı Yaparak Cevapla