Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli Halle (Malatya)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli Halle (Malatya)







için Malzemeler :
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • su
Pirinçli Halle (Malatya)

yemeğinin hazırlanışı:

</STRONG>Bir kaşık yağ, pirinç ve tuz üzerini geçecek kadar suyla haşlanır, ayrı bir kasede iki kaşık un bir bardak suyla ezilir, iyice karıştırılır Haşlanmış olan pirince karıştırılarak ilave edilir Karıştırmaya devam edilerek iyice pişirilir, ateşten alınıp sıcak olarak servis tabağına yerleştirilir, üzerine kaşıkla göz göz çukurlar açılır, yakılmış yağ çukurlara doldurularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla