Yalnız Mesajı Göster

Şişte Kılıç Balığı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişte Kılıç Balığı



Şişte Kılıç Balığı
Şişte Kılıç Balığı



Malzemeler:
  • 1 Kilogram Kılıç Balığı
  • 1 Adet Soğan Suyu
  • 6 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Fincan Zeytin Yağı
  • 1 Adet Limon
  • Yeteri kadar Maydanoz
  • 1 Tatlı kaşığı Pulbiber
  • Yeteri kadar Tuz
Yapılışı:
Balığın derisini çıkarıp kalın dilimler halinde kesin parçaları bir kaba koyun Tuz biber ½ limon suyu ½ fincan zeytinyağı ve soğan suyu ilave edip hafifçe karıştırın Defne yapraklarını da yerleştirin buzdolabında 6saat bekletin Zamanı dolunca 1santim aralıklarla şişlere dizin ve harlı olmaya kömür ateşinde çevirerek pişirin(tabakta kalan sosu ara ara balıklara bulayın) kalan zeytinyağını limon ile çırpın çok ince kıyılmış 1tutam maydanoz ekleyin Pişen balıkların üzerine gezdirerek servis edin

Yanında rakıyla güzel gider sanırım




Alıntı Yaparak Cevapla