Konu
:
Şişte Kılıç Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Şişte Kılıç Balığı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şişte Kılıç Balığı
Şişte Kılıç Balığı
Şişte Kılıç Balığı
Malzemeler:
1 Kilogram
Kılıç Balığı
1 Adet
Soğan Suyu
6 Adet
Defne Yaprağı
1 Fincan
Zeytin Yağı
1 Adet
Limon
Yeteri kadar
Maydanoz
1 Tatlı kaşığı
Pulbiber
Yeteri kadar
Tuz
Yapılışı:
Balığın derisini çıkarıp kalın dilimler halinde kesin parçaları bir kaba koyun
Tuz biber ½ limon suyu ½ fincan zeytinyağı ve soğan suyu ilave edip hafifçe karıştırın
Defne yapraklarını da yerleştirin buzdolabında 6saat bekletin
Zamanı dolunca 1santim aralıklarla şişlere dizin ve harlı olmaya kömür ateşinde çevirerek pişirin
(tabakta kalan sosu ara ara balıklara bulayın) kalan zeytinyağını limon ile çırpın çok ince kıyılmış 1tutam maydanoz ekleyin
Pişen balıkların üzerine gezdirerek servis edin
Yanında rakıyla güzel gider sanırım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul