11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytin Yağlı Kabakçiçeği Ve Enginar Dolması

Malzemeler
Kabak çiçeği
Enginar(yapraklarıyla birlikte)
2su bardağı pirinç
sıvıyağ(bu yazdığım tariflerde yağlar hep zeytinyağ sizin isteğinize bağlı)
1 büyük soğan
nane,karabiber,pulbiber,tuz,dolmalık fıstık,kuşüzümü
maydonoz,dereotu
Tarif
Pirinçleri yıkayıp bir kabın içine alalım,
içine yağını, baharatlarını, soğanını, tuzunu, maydonozunu, dereotunu, fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim
Biraz da şeker koyarsak daha lezzetli olur mesela 1 tatlı kaşığı
Hepsini dolma içi olarak hazırlayalım
Sonra kabak çiçeklerini dolduralım ve tencereye dizelim
Enginarın yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra bu içten ara ara yaprakların içine dolduralım
onuda tencereye yerleştirelim
Yeteri kadar su ilave edip ağır ateşte pişmeye bırakalım
Piştikten sonra biraz demlenmesini bekleyelim
Daha sonra servis yapıp afiyetle yiyelim
|
|
|