Konu
:
Bademli Damla Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Damla Tatlısı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Damla Tatlısı
Yarım paket margarin
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 yumurta
1 su bardağı su
2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı ince çekilmiş badem
Kızartma için sıvıyağ
1 tutam tuz
Süsleme için:
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı tarçın
Margarini tencerede eritin
1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip karıştırın
Kaynayınca unu ilave edip hızla karıştırın ve ateşi kısın, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin
Ateşten alıp soğumaya bırakın
Hamur ılınınca sırasıyla yumurta, badem, vanilya ve pudra şekerini ilave ederek karıştırın
10 dakika bekletin
Tozşekerle tarçını geniş bir tabakta harmanlayın
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval hale getirip su damlası şekli verin
Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın
Kevgirle yağdan alıp tarçınlı karışıma bulayın
Ilınınca servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul