Yalnız Mesajı Göster

Bademli Damla Tatlısı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Damla Tatlısı






  • Yarım paket margarin
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı ince çekilmiş badem
  • Kızartma için sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
Süsleme için:
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı tarçın
Margarini tencerede eritin 1 çorba kaşığı tozşeker ve 1 bardak suyu ekleyip karıştırın Kaynayınca unu ilave edip hızla karıştırın ve ateşi kısın, karıştırmaya ara vermeden 10 dakika pişirin Ateşten alıp soğumaya bırakın

Hamur ılınınca sırasıyla yumurta, badem, vanilya ve pudra şekerini ilave ederek karıştırın 10 dakika bekletin Tozşekerle tarçını geniş bir tabakta harmanlayın

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve oval hale getirip su damlası şekli verin Sıvıyağı tavada kızdırıp hamurları kızartın Kevgirle yağdan alıp tarçınlı karışıma bulayın Ilınınca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla