Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Sütlü Poğaça

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Sütlü Poğaça



Malzemeler

- 3 yumurta, (bir sarı üzeri için ayrılacak)
- 250 gram margarin, (oda ısısında)
- 1 su bardağı süt,
- 1 paket yaş maya,
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un

İç malzemesi

- 5-6 tane haşlanmış patates,
- 1 kuru soğan,
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz, pulbiber, karabiber

Patatesli Sütlü Poğaçanın Yapılışı

Maya ve şekeri, ılık sütün içine koyarak kabarmasını bekleyin

Hamur kabınıza, mayalı karışımı, yumurta, yağ ve tuzu koyarak şöyle bir elinizle karıştırın Sonra unu azar azar ilave ederek elinize yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur hazırlayınHamurun üzerini kapatıp, mayalanması için sıcak bir yerde bekletinHamurun mayası gelirken içi malzemesini hazırlayabilirsinizPatatesleri haşlayın ve sonra kabuklarını soyarak püre haline getirin Soğanı ince ince doğrayın ve yağda pembeleşene dek kavurun Üzerine patates püresini ilave edin ve karıştırınTuz ve baharatını atarak ocaktan indirinMayalanan hamurdan cevizden büyükçe parçalar koparın Avcunuzun içinde biraz açın, patatesli harcınızı koyun ve kapatınYağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin 15-20 dakika tepside mayalanması için bekletinÜzerine yumurta sarısı sürün ve çatalın sırt kısmı ile çizikler atınÖnceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla