Konu
:
Türk Usulü Cheese Kek
Yalnız Mesajı Göster
Türk Usulü Cheese Kek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türk Usulü Cheese Kek
Malzemeler
• 2 paket eti burçak bisküvisi
• 2 çay kaşığı tarçın
•100 gr margarin (oda sıcaklığında)
• 1 çay bardağı çilek reçeli (veya herhangi bir marmelat)
1 paket labne peynir (200 gr)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet kremşanti (75 gr)
1 bardak soğuk süt
1 paket muzlu ya da vanilyalı puding
2 su bardağı süt
sosu için;
1 su bardağı çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
Eti burçak bisküvilerini mutfak robotunda çekerek un haline getirin
Ya da temiz bir buzdolabı poşetinin içine koyup çekiçle döverek ezin
Sonrada derin bir kabın içine un halindeki bisküvileri koyup, tarçını serpip oda sıcaklığındaki margarini katın
Tüm malzemeleri iyice karışıncaya dek yoğurun
Bu arada 25-30 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının yağlayın
Sonrada bisküvi hamurunu yağlanmış kalıba, kenarlarını 2-3 cm yükselterek yerleştirin
Buzdolabına koyup 1 saat kadar sertleşmesi için bekletin
Bu arada peynir sosu için bir poşet toz kremşantiyle 1 bardak soğuk sütü 2-3 dakika katılaşıncaya dek çırpın
Öte yandan muzlu yada vanilyalı hazır pudingi 2 bardak sütle pişirin
Puding kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alın
Sıcakken içine labne peyniri katıp, iyice karıştırın ve ılınmaya bırakın
İyice ılınan peynirli pudingin içine çırpılmış kremşantiyi katıp tahta kaşıkla iyice karıştırın
Sonrada bu karışımı dolapta 30 dakika bekletip soğutun
Şimdi dolaptan önce bisküvili kalıbı çıkarın
Sonrada kremayı çıkarın ve bisküvi kalıbının içine boşaltın
Üzerini düzeltip tekrar buzdolabına koyarak en az 1 gece bekletin
Servise sunmadan önce kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkarıp, geniş bir tabağa koyun
Üzerine robotta çektiğiniz pudra şekerli çilek sosunu gezdirin
Dilimleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul