Yalnız Mesajı Göster

But Dolması Tarifi Ve Yapılışı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

But Dolması Tarifi Ve Yapılışı







Malzemeler :
  • 12 Adet But Sarma
  • 4 Diş sarımsak 200 gr ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 Çay kaşığı zeytinyağı Tuz
But Dolması yemeğinin Hazırlanışı :
Ceviz içlerini robotta çekin Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın Sarımsakları bir kapta ezin Bunların hepsini bir karıştırma kabına koyun İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave edin ve karıştırın Hazırladığımız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun Teflon bir tava içerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızdırın ve but dolmalarını kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
But dolması hepinize afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla