Konu
:
Erik Dolması Tarifi Ve Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Erik Dolması Tarifi Ve Yapılışı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Dolması Tarifi Ve Yapılışı
Malzemeler :
[*] * 250 gr kurutulmuş iri siyah erik[*] * 200 gr orta yağlı kıyma[*] * 50 gr pirinç[*] * 1/2 su bardağı[*] * 1 çay kaşığı tarçın[*] * Tuz[*] * 3 çorba kaşığı toz şeker (45 gr)[*] * 30-40 gr tereyağı
Erik Dolması
yemeğinin hazırlanışı:
Erikleri 10 dakika suda bekletin
İyice yıkadıktan sonra 1 lt suda 15 dakika haşlayın
Haşlama suyunu saklayın
Kıymaya pirinci, tuz ve tarçını katın ve iyice yoğurun
Erikleri bıçakla yarın
Çekirdeklerini çıkarın
Kıymalı iç ile doldurup kapatın
Yayvan ve küçük bir tencereye dizin
Terayağını küçük parçalar halinde kesip aralara koyun
Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardağı erik suyu ekleyin
Kısık ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra toz şekeri üstüne serpin
Tencerenin ağzını kapatın
30 dakika kısık ateşte pişirin
Değişik bir tat, enfes bir yemek
Afiyet olsun Bayanlar
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul