Konu
:
Soğanlı Çıtır Börek
Yalnız Mesajı Göster
Soğanlı Çıtır Börek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğanlı Çıtır Börek
Malzemeler - 100 Gr Eritilmiş Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Adet Yufka
İç Harcı İçin - 1 Kg Kuru Soğan
- Yarım Demet Maydanoz
- 1 Yemek kaşığı Tereyağı
- Kararında Karabiber, Kırmızı Pul Biber, TuzÜzeri İçin - 1 Adet Yumurta Sarısı
- Kararında Susam Hazırlanışı Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın
Tereyağını tavada eritin
Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın
Ocaktan alın
Son olarak maydanozu ekleyip soğumaya bırakın
İlk yufkanın üzerine tereyağı ile ayçiçek yağı karışımını sürün
Kenar kısmına harçtan aktarıp rulo şeklinde sarın
Üç parmak kalınlığında kesin
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul