Konu
:
Orman Sac Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Orman Sac Kebap
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Orman Sac Kebap
3 Adet Tavuk Kalca (Kemiksiz ve Derisiz)
2 Adet Patlıcan
10 Adet Orta Boy Mantar
1 Adet Kuru Soğan
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
1 Adet Kırmızı Biber
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
4 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
1 Yemek Kaşığı Margarin
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
Hazırlanışı :
Öncelikle patlıcanlarınızı fırında ya da ocakta közleyip soyun ve küp küp doğrayın
Soğanınızı ince yemeklik kıyın
Yağları sacınıza ekleyin ve soğanları ilave edin
Soğanlar hafif sararınca ince doğranmış biberleri ilave edin
Biraz pişirdikten sonra salçanızı ilave ederek iyice karışmasını sağlayın
Tavuklarınızı ilave edin ve rengi beyazlaşıncaya kadar pişirin
Ardından ince doğradığınız mantarları ekleyin
Mantarlar yumuşamaya başladığında kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin
Baharatlarınızı ve tuzunuzu bu şamada kullanabilirsiniz
Domatesleriniz yumuşayıncaya kadar altı çok kısık bir şekilde pişirin
Son olarak patlıcanları da ilave edip 5-10 dakika daha pişmesini sağlayın
Püf Noktası :
Bu yemeği dilerseniz tencerede ya da güveçte de yapabilirsiniz
Farklı bir yerde pişirseniz de servis için sac üzerine alınabilir
Eğer elinizde küçük mumlarınız varsa (tealight) mutlaka sofrada bir düzenek kurup servis yapın
Bu küçük mumlar sayesinde sürekli sıcak kalacak ve sofrada hem görsel olarak hem de lezzet açısından fark yaratabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul