Konu
:
İftar Menüsü Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İftar Menüsü Tarifleri
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftar Menüsü Tarifleri
Ezogelin Çorbası
Malzemeler:
2 çorba kaşiğı un
2
5 çay kaşığı nane
2
5 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 kg kırmızı mercimek
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Yapılışı:Kırmızı mercimeği temizleyin ve bir tencerede kaynattığınız et suyunun içine atın
Mercimek iyice yumuşayıp dağılıncaya dek pişirin
Sonra sügeçten geçirin ve tekrardan tencereye koyup bir süre hafif ateşte bırakın
Bu sırada unu diğer bir kapta hafif ateşte tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak kavurun
Unun rengi değiştiğinde ağır ağır ılık su ilave ederek macun kıvaına getirin ve et sulu mercimeği yavaş yavaş karıştırarak ilave edin
Bunu bir taşım kaynatıp ateşten alın
Diğer bir kapta yağı eritin içine kırmızıbiber nane ve karabiber katın
Bu yağı çorbanın üstüne dökün ve bir iki karıştırıp servis yapın
Afiyet olsun?
Akdeniz Salatası
Malzemeler:
2 demet Akdeniz yeşillikleri
1 demet roka
10 kurutulmuş domates
Yarım demet maydanoz
150 gr eski kaşarpeynir
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı sumak
Tuz
Yapılışı:Salataları temizleyip yıkayın ve kurulayın
Kurutulmuş domatesleri yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın
Peyniri jülyen doğrayın
Dolmalık fıstıkları teflon tavada kavurun
Maydanozu yaprak yaprak ayırın
Kalan zeytinyağı nar ekşisi limon suyu sumak ve tuzu bir kapta karıştırın
Yeşillikleri servis tabağına alın
Kurutulmuş domates ve soğanı ekleyip harmanlayın
Zeytinyağlı sosu üzerine gezdirin
Maydanoz yapraklarıfıstık ve peyniri serpiştirin
Servis yapın
Afiyet olsun?
Yalancı İskender
Malzemeler:
- 500 gr dana kıyma
- 5 adet pide
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı tuzot
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet patlıcan
- 6 adet sivri biber
Yapılışı:Pideleri küp küp kesin
1
5 kaşık tereyağında soteleyin
Kalan yağ ile kıymayı kavurun
Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin
Tuzotu ekleyin
Sarımsağı ezip yoğurda katın
Patlıcan domates sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun
Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin
Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın
Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin
Afiyet olsun?
Leziz Pilav
Malzemeler:
4 adet havuç
1 çay bardağı nohut
1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı pirinç
35 su bardağı tavuk suyu
4 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp süzün
Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın
Etleri kemiklerinden ayırıp küçük parçalara ayırın
Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin
Havuçları kazıyıp kibrit çöpü şeklinde doğrayın
Tencerede tereyağını kızdırın
Fıstıkları ekleyip kavurun
Havuçları ilave edin
Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin
Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın
Tavuk suyunu ekleyip hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin
Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip servis yapın
Güllaç
Malzemeler:
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı tozşeker
1 Paket güllaç
250 gr dövülmüş ceviz
Çeyrek çay bardağı gül suyu
1 Adet nar
Yapılışı:Sütü ısıtın
2 Su bardağı tozşeri ilave edip kaynatın
Geniş bir tepsiye dökün
Güllaçları parçalara ayırıptepsi içinde ıslatın
Ortasına dövülmüş ceviz koyun
Kenarlarını ortada toplayıp katlayın
Katladığınız güllaçları b
aşk
a bir tepsiye dizin
Kalan sütü üzerine dökün
Gül suyu ilave edip üzerini nar taneleriyle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul