Konu
:
~Broiche Ekmeği~
Yalnız Mesajı Göster
~Broiche Ekmeği~
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
~Broiche Ekmeği~
Malzemeler
500 gram un
2 yemek kaşığı şeker
Yarım paket maya
250 ml
süt
2 yumurta
100 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Tereyağını oda sıcaklığında beklettikten sonra 2 yemek kaşığı süt ve yarım paket yaş mayayla birlikte karıştırın
Kalan sütü ılıtın
Tuz, şeker ve mayayı ilave ettikten sonra tereyağı ve unu da karıştırıp süte ekleyin
Yumurtalardan birini içine ekledikten sonra harcı 5 dakika yoğurun
Üzerini temiz bir bezle örtün ve 1 saat dinlenmesini sağlayın
Hamuru 8’e bölün
Kek kalıbınıza yağlı kağıdı serin ve 8 parçaya bölün
Parçaya böldüğünüz hamurları elinizle yuvarlak kalıba dizin
Üzerini folyo ile kapladıktan sonra buzdolabında 15 dakika bekletin
Yumurtanın geri kalanını çırptıktan sonra hamurun üzerine sürün
200 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra ılık olarak servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul