Konu
:
Badem Likörlü Şeftali Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Badem Likörlü Şeftali Tatlısı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Badem Likörlü Şeftali Tatlısı
Malzemeler
6 olgun şeftali
60 gr
acıbadem bisküvisi (ufalanmış)
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
20 gr
toz badem
1 çorba kaşığı amaretto(badem likörü)
60 ml
beyaz şarap
1 tatlı kaşığı toz şeker(ilave)
20 gr
tuzsuz tereyağ
Hazırlanışı
Her bir şeftaliyi ikiye bölün ve dikkatli biçimde çekirdeğini çıkarın
Etli kısımlarının birazını küçük bir kasede bisküvi,yumurta sarısı,toz şeker, toz badem ve badem likörü ile karıştırın
Karışımı şeftalinin içine koyun ve kesik yüzeyleri aşağıya gelecek şekilde 30 x 25cm ebadında hafifi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine beyaz şarap ve ilave şekeri serpin
Her bir şeftali üzerine birkaç damla yağ damlatarak 20-25 dakika yada altın rengi alana dek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul