Yalnız Mesajı Göster

Badem Likörlü Şeftali Tatlısı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Badem Likörlü Şeftali Tatlısı



Malzemeler

6 olgun şeftali
60 gracıbadem bisküvisi (ufalanmış)
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
20 grtoz badem
1 çorba kaşığı amaretto(badem likörü)
60 mlbeyaz şarap
1 tatlı kaşığı toz şeker(ilave)
20 grtuzsuz tereyağ

Hazırlanışı

Her bir şeftaliyi ikiye bölün ve dikkatli biçimde çekirdeğini çıkarın
Etli kısımlarının birazını küçük bir kasede bisküvi,yumurta sarısı,toz şeker, toz badem ve badem likörü ile karıştırın
Karışımı şeftalinin içine koyun ve kesik yüzeyleri aşağıya gelecek şekilde 30 x 25cm ebadında hafifi yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Üzerine beyaz şarap ve ilave şekeri serpin
Her bir şeftali üzerine birkaç damla yağ damlatarak 20-25 dakika yada altın rengi alana dek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla