Konu
:
Sucuklu Kaşarlı Pratik Börek
Yalnız Mesajı Göster
Sucuklu Kaşarlı Pratik Börek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuklu Kaşarlı Pratik Börek
Malzemeler :
2 Adet Yufka
150-200 Gr Kaşar Peyniri
1/4 Kangal Sucuk
Kızartmak için
Sıvı Yağ
Hazırlanışı :
Yufkalarımızı ortadan ikiye kesip üst üste koyalım
Daha sonra 4 adet olan bu yarım yufkalarımızı eşit 3 parçaya bölelim
Rlimizde toplam 12 adet üçgen yufkamız olacak
Bir kaseye biraz su alalım
Sucuğumuzu önce halka doğrayıp daha sonra her halkayı küçük parçalara bölelim
Kaşar peynirimizi de ince uzun parçalar halinde keselim
Yufkamızın sivri ucu yukarı bakacak şekilde tezgahımıza alalım
Bize bakan kısmına sucuklarımızdan ve kaşar peynirimizden koyalım
Sağ ve sol kenarından içe doğru katladıktan sonra kalınca saralım
Bu sarma şekli biraz paçanga böreğini andıracaktır
Uç kısmını kasede hazırladığımız suya batıralım
Ardından sarma işlemini tamamlayabiliriz
Ucunu ıslattığımız için pişerken yufkalar açılmayacaktır
Derin bir kızartma tenceresinde ya da fritözde nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim
Püf Noktası :
Böreklerinizi hazırladıktan sonra buzdolabında ağzı kapalı olarak 2-3 saat bekletirseniz pişirdiğinizde daha çıtır çıtır ve lezzetli olacağını göreceksiniz
Bu tip bir böreği buzdolabında artan yufkanızla yapabilirsiniz
Yufka parçalanacak kadar kalmışsa bile değerlendirmek için iyi bir seçenek olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul