Yalnız Mesajı Göster

Sucuklu Kaşarlı Pratik Börek

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuklu Kaşarlı Pratik Börek



Malzemeler :



2 Adet Yufka
150-200 Gr Kaşar Peyniri
1/4 Kangal Sucuk
Kızartmak için
Sıvı Yağ
Hazırlanışı :
Yufkalarımızı ortadan ikiye kesip üst üste koyalım Daha sonra 4 adet olan bu yarım yufkalarımızı eşit 3 parçaya bölelim Rlimizde toplam 12 adet üçgen yufkamız olacak
Bir kaseye biraz su alalım Sucuğumuzu önce halka doğrayıp daha sonra her halkayı küçük parçalara bölelim Kaşar peynirimizi de ince uzun parçalar halinde keselim
Yufkamızın sivri ucu yukarı bakacak şekilde tezgahımıza alalım Bize bakan kısmına sucuklarımızdan ve kaşar peynirimizden koyalım Sağ ve sol kenarından içe doğru katladıktan sonra kalınca saralım Bu sarma şekli biraz paçanga böreğini andıracaktır Uç kısmını kasede hazırladığımız suya batıralım Ardından sarma işlemini tamamlayabiliriz Ucunu ıslattığımız için pişerken yufkalar açılmayacaktır
Derin bir kızartma tenceresinde ya da fritözde nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim
Püf Noktası :
  • Böreklerinizi hazırladıktan sonra buzdolabında ağzı kapalı olarak 2-3 saat bekletirseniz pişirdiğinizde daha çıtır çıtır ve lezzetli olacağını göreceksiniz
  • Bu tip bir böreği buzdolabında artan yufkanızla yapabilirsiniz Yufka parçalanacak kadar kalmışsa bile değerlendirmek için iyi bir seçenek olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla