Konu
:
Tokat Tarhanası
Yalnız Mesajı Göster
Tokat Tarhanası
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tokat Tarhanası
Malzemeler
1 kilo yoğurt
1 su bardağı yarma buğday
Yarım su bardağından biraz fazla un
Tuz
Hazırlanışı
Yoğurt, yarma buğday, un ve tuz bir tencereye alınır ve yarmalar pişinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir
Pişen tarhana servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı eritilerek dökülür
Servise hazırdır
Not: Kışlık olarak hazırlamak için ise 1 su bardağı un eklenir ve yine aynı şekilde pişirilir
Daha koyu kıvamlı bir karışım haline gelir, ayrı yerde güneş altına bez serilir ve hazırlanan karışımdan limon büyüklüğünde parça alınıp elde sıkılarak şekil verilir ve serilen bezin üzerine yayılır
Güneşte birkaç gün iyice kurutulur ve kışın yemeye hazır edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul