Yalnız Mesajı Göster

Tokat Tarhanası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tokat Tarhanası







Malzemeler
  • 1 kilo yoğurt
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • Tuz
Hazırlanışı
Yoğurt, yarma buğday, un ve tuz bir tencereye alınır ve yarmalar pişinceye kadar sürekli karıştırılarak pişirilir Pişen tarhana servis tabağına alınır ve üzerine tereyağı eritilerek dökülür Servise hazırdır
Not: Kışlık olarak hazırlamak için ise 1 su bardağı un eklenir ve yine aynı şekilde pişirilir Daha koyu kıvamlı bir karışım haline gelir, ayrı yerde güneş altına bez serilir ve hazırlanan karışımdan limon büyüklüğünde parça alınıp elde sıkılarak şekil verilir ve serilen bezin üzerine yayılır Güneşte birkaç gün iyice kurutulur ve kışın yemeye hazır edilir




Alıntı Yaparak Cevapla