Konu
:
Gnokçi
Yalnız Mesajı Göster
Gnokçi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gnokçi
Tarif Malzemeleri
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 çimdik hindistan cevizi
25 gr margarin
2 yumurta
175 gr rendelenmiş kaşar ve gravyer peyniri
1/2 su bardağıından bir parmak fazla irmik
500 gr süt
Tarifin Hazırlanışı
25 cm
genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın
Sütü derince bir tencerede kaynatın
Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin
( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir ) Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın
Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin
Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm
''lik kareler halinde kesin
Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin
Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun
Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul