Konu
:
İspanaklı Fincan Böreği
Yalnız Mesajı Göster
İspanaklı Fincan Böreği
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanaklı Fincan Böreği
Malzemeler
2 su bardağıun
1,5 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
içi için:
400 gr ıspanak
1 adet soğan
karabiber, tuz, pulbiber
sıvıyağ
Hazırlanışı
Bu tarifi lezzet dergisinde görmüştüm, tarifte iç malzemesi olarak pazı ve beyaz beynir kullanılıyordu ancak ben evde olan malzeme ile yapmaya karar verdim
İlk olarak hamuru hazırladım
Hamur yoğurma kabınıza unu alarak ortasını çukurlaştırıp yumurtayı kırdım
Tuzu ve suyu azar azar ekledim
Aslında su bir buçuk bardaktan birazcık daha az kullandım ama malzemeler kısmında onu tam olarak ifade edemedim
Suyu azar azar ekleyeceğiniz için sorun olacağını sanmıyorum
Hamuru hazırladığınızda 4 parçaya bölerek üzerini bir bez ile kapatım yarım saat kadar dinlenmeye ayırdım
Bu arada da iç malzemesini hazırladım
Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ alarak doğramış olduğum soğanları ilave ettim ve pembeleşinceye kadar kavurdum
Ardından yıkayıp doğramış olduğum ıspanakları ilave ettim ve baharatlarını, tuzunu ekleyip bir süre kavurdum
İç malzeme hazır olduğunda onun bir müddet soğuması için bıraktım
Bu arada da hamurum hazır hale geldi
4 eşit parçaya böldüğüm hamurların her birini merdane yardımı ile açtım
Sonra bir fincan ile hamuru kesmeden hafif işaretler koydum
İç malzemesini yerleştirebilmek için hamurda izler bıraktım
Sonra o kısımlara iç malzemesinden yaklaşık birer tatlı kaşığı kadar koydum
Açmış olduğum diğer hamuru üzerine kapatarak fincan ile daireler şeklinde kestim
Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra sıvıyağ da kızarttım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul