Yalnız Mesajı Göster

Kiraz Soslu Pirinç Puding

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiraz Soslu Pirinç Puding



Kiraz Soslu Pirinç Puding



Malzemeler
Puding
6 kase su
Bir buçuk kase pişmemiş Amerikan pirinci
Yarım çay kaşığı tuz
1 tarçın dalı
3 kase süt
Yarım kase şeker
1 çay kaşığı çekilmiş tarçın
1 çay kaşığı vanilya özü
Sos
1 kase donmuş kiraz
Bir buçuk kase su
2 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı mısır nişastası
Yarım çay kaşığı vanilya özü
Hazırlanışı
Pudingi hazırlamak için, önce pirinci, suyu, tarçın dalını ve tuzu büyük, ağır bir sos tenceresine ekleyin; kaynama noktasına getirin Isıyı düşürün ve kapağı açık bir şekilde 20 dakika veya pirinçler yumuşayana dek kaynatın Süzün
Pirinç ve tarçın dalını tencereye geri koyun; içine süt, 1/2 kase şeker, ve çekilmiş tarçını karıştırın Orta ateşte, devamlı karıştırarak kaynama noktasına getirin Ocağı orta-düşük arasında bir noktaya kısın; 30 dakika veya koyulaşıncaya kadar, sıklıkla karıştırarak pişirin Tarçın dalını çöpe atın Ocaktan alın; 1 çay kaşığı vanilya ve 1/2 çay kaşığı badem özünü karıştırarak ekleyin
Sosu hazırlamak için, kirazları ve 1 1/2 kase suyu orta boylu bir sos tenceresine koyun Kaynama noktasına getirin Ocağı kısın, ve 20 dakika kadar kaynatın İçine 2 çorba kaşığı şeker karıştırıp; 5 dakika kadar kaynatın 1 çorba kaşığı su ve mısır nişastasını ekleyin Kiraz karışımına ekleyin; kaynama noktasına getirin 1 dakika veya hafifçe koyulaşana kadar, sıkça karıştırarak pişirin Ocaktan alın; 1/2 çay kaşığı vanilya özü karıştırın Pudingi sosla servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla