Konu
:
Tarhun Otu Soslu Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Tarhun Otu Soslu Biftek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tarhun Otu Soslu Biftek
Tarhun Otu Soslu Biftek
Malzemeler
1
2 kg filet biftek
Deniz tuzu ve karabiber
2 çay kaşığı zeytinyağı
Semizotu
Sos
500 gram domates
5 çay kaşığı ketçap
1 çay kaşığı hardal
Azıcık acı sos
1 limon suyu
2 çay kaşığı balzamik sirke
2 çay kaşığı zeytinyağı
2 küçük soğan, doğranmış tarhun otu ve maydanoz
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25-30 dakika
Hazırlanışı
1-
Sosu hazırlamadan önce domatesleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın
Daha sonra içinde rahat çalışabileceğiniz büyük bir kaseye domatesleri doğrayın
Küçük parçalar idealdir
Geri kalan bütün malzemeleri içine atarak karıştırın fakat otları kullanmayın
Üzerine tuz, karabiber ekleyin
Folyoyla kaplayarak bir köşede bekletin
2-
Fırını 200 dereceye ayarlayın
Bifteğin yağlarını ve güzel görünmeyen kısımlarını tıraşlayın, kısacası düzgün bir şekle sokun
Yapışmaz bir fırın tepsisinin üzerine hafif sıvıyağ gezdirin ve bifteğinizi 1-2 dakika boyunca pişirin
Etin rengi pembelikten kahverengiye geçerken çıkarın
3-
Şimdi bifteğinizi normal fırın tepsisine transfer etme zamanı geldi
Tekrar fırının içine koyun ve 25 dakika boyunca pişirin
Çıkarmaya yakın parmağınızı üstüne hafifçe bastırınca, yumuşak bir şekilde gömülüyorşa istediğimiz kıvamda demektir
Etin kesinlikle kurumaması gerekiyor
Sıcak bir tabakta 10 dakika bekletebilirsiniz
4- Oda sıcaklığında servis edeceğiniz bifteğin üzerine hazırladığınız sosları ve otları atın
Tabağın güzel gözükmesi artık yaratıcılığınıza kalmış bir şey
Mesela yanında haşlama patates ile sunabilirsiniz
Sadece bir fikir, aklınızda bulunsun
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul