Konu
:
Çilekli İrmik Pastası
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli İrmik Pastası
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli İrmik Pastası
Yazın sıcak günlerde yiyebileceğiniz meyveli sütlü hafif tatlımızın tarifi annem Birgül hanımdan…
Malzemeler:
- 9 yemek kaşığı irmik (90 gr)
- 10 yemek kaşığı şeker (150 gr)
- 1 kilo yarım yağlı süt
- 1 paket vanilya
- 25-30 tane çilek
- 1 adet hazır kakaolu kek
İrmik
şeker ve sütü bir tencereye koyun ve topaklanmaması için karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirin
Piştikten sonra altını kapayın
Vanilyayı ekleyip
bir kez daha karıştırın
Muhallebinin yarısını orta boy bir borcama dökün
Dökmeden önce
borcamı biraz suyla ıslatın
Bu şekilde muhallebiyi ters çevirirken yapışmasını önleyeceğiz
Üzerine ufaladığınız veya küp küp doğradığınız kakaolu keki yayın
Kekin üstünü ortadan ikiye veya üçe bölerek dilimlediğiniz çileklerle kaplayın
Kalan muhallebi ile çileklerin üzerini örtün
İkram edeceğiniz zaman
servis tabağına ters yüz edin
Tatlınızı çilek ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
İrmiğin 100 gramında 371 kalori bulunmakta
Yukarıdaki pastayı 8 kişiye servis ettiğimizi düşünürsek;
1 dilim çilekli irmik pastasının kalori değeri:
248 kkal
Tavsiye:
Hazır kek kullanmak yerine
bayatlamaya yüz tutmuş bir keki de bu tatlıda değerlendirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul