Konu
:
Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Muhallebili Top Kadayıf
MALZEMELER:
yarım kg
kadayıf
200 gr
tereyağ
2 paket damla sakızlı muhallebi
6 su b
süt
şerbeti için:
2
5 su b
toz şeker
2
5 su b
su
HAZIRLANIŞI:
2 paket damla sakızlı toz muhallebi, 6 su b
süt ile pişirilerek
muhallebi hazırlanır
daha sonra 2
5 su b
su ve 2
5 su b
şeker ile
şerbeti kaynatılır
diğer taraftan kadayıflar bir karıştırma kabına alınır
üzerine eritilmiş 200 gr
tereyağından biraz dökülür, didiklenerek
karışması sağlanır
daha sonra biraz çukurca bir kasenin içine
tel kadayıflar ince bir tabaka oluşturacak ve kenarlarından sarkacak
şekilde yerleştirilir
daha sonra ortasına muhallebi dökülür
yanlardan
sarkan kadayıflarla kapatılarak yağlanmış tepsiye ters çevrilir
tüm kadayıf
için aynı işlem gerçekleştirilir
daha sonra kalan eritilmiş tereyağı kadayıfların
üzerine dökülerek fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
pişince fırından
alınarak ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul