Yalnız Mesajı Göster

Hünkar Beğendi Yemeğinin Pratik Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkar Beğendi Yemeğinin Pratik Tarifi



Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi, en lezzetli patlıcan yemeklerinden hünkar beğendiyi sofralarınıza getiriyoruz İşte pratik tarifi

Malzemeler

500 gr et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
1 yemek kaşığı sirke
2 adet domates
25 su bardağı sıcak su
5 adet patlıcan
15 yemek kaşığı un
15 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kekik

Hazırlanışı

Tencerede etleri suyunu çekene kadar kavurun Ardından tereyağını ve küçük kesilmiş soğanları ekleyin 3 dakika daha kavurun 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin

Patlıcanları ateşte közleyin Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin ve suyunu süzün Keskin bir bıçakla çok ince doğrayın

Tereyağını bir tavada eritin 15 yemek kaşığı unu ekleyin Sararana kadar kavurun Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin Karışım koyulaştığında ateşten alın İnce doğranmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin sürâtlica karıştırıp, servis tabağına alın Üzerine eti koyarak, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla