Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Peynirli Açma Börek

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Peynirli Açma Börek








Malzemeler :
  • 45 su bun
  • 2 çorba ksıvıyağ
  • tuz
  • ılık su
İç harcı için:
  • 1 demet pazı yaprağı
  • 1 kase lor peyniri
  • 1 kase tulum peyniri
  • 1 soğan
Hamuru Açmak için:
  • 2 çorba ktereyağı
  • 1 çay bmısırözü yağı
Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • haşhaş
Hazırlanışı : Karıştırma kabına söke unu alın Üzerine tuzu serperek harmanlayın Ortasını açarak içine sıvıyağı alın Ortadan itibaran alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun İç harcı için soğanı doğrayarak karıştırma kabına alın Üzerine doğranmış pazı yaprağını, lor peynirini ve tulum peyinirini de ekleyerek karıştırın Hazırladığınız hamuru 2 bezeye ayırarak açabildiğiniz kadar açın
Daha sobra üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karşımını dökerek yayın Elinizle esnetip büyüterek üzerine iç harçtan serpip rulo yapın Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dolayarak üstüne yumurta saırısı sürüp haşahaş serptikten sonra 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla