Konu
:
Pazılı Peynirli Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Peynirli Açma Börek
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Peynirli Açma Börek
Malzemeler :
4
5 su b
un
2 çorba k
sıvıyağ
tuz
ılık su
İç harcı için:
1 demet pazı yaprağı
1 kase lor peyniri
1 kase tulum peyniri
1 soğan
Hamuru Açmak için:
2 çorba k
tereyağı
1 çay b
mısırözü yağı
Üzeri için:
1 yumurta
haşhaş
Hazırlanışı : Karıştırma kabına söke unu alın
Üzerine tuzu serperek harmanlayın
Ortasını açarak içine sıvıyağı alın
Ortadan itibaran alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
İç harcı için soğanı doğrayarak karıştırma kabına alın
Üzerine doğranmış pazı yaprağını, lor peynirini ve tulum peyinirini de ekleyerek karıştırın
Hazırladığınız hamuru 2 bezeye ayırarak açabildiğiniz kadar açın
Daha sobra üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karşımını dökerek yayın
Elinizle esnetip büyüterek üzerine iç harçtan serpip rulo yapın
Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dolayarak üstüne yumurta saırısı sürüp haşahaş serptikten sonra 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul