Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı İtalyan Ekmeği

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı İtalyan Ekmeği










Malzemeler:
2 bardak beyaz un
¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
¾ tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı şeker
2 dolu çorba kaşığı kakao
½ bardak su
¼ bardak süt
50 gram tereyağı, eritilmiş
1 kare paket bitter çikolata (80 gram)
Yapılışı:

Eğer elle yapıyorsanız unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu 4-5 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, kakaoyu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın
Oda sıcaklığındaki sütü, suyu ve eritilmiş tereyağını ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 2*********3 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 2-3 saat mayalanması için bekletin
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp 2-3 dakika yoğurun ve küçük küçük doğranmış çikolatayı ilave edip düzgün bir beze haline getirin
İyice yağlanmış 17- 18 cm çapındaki yuvarlak bir fırın kalıbına yerleştirin ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın
(Fırın kabı kullanmak istemezseniz hamuru düzgün bir beze yaparak iyice unlanmış fırın tepsisine de yerleştirebilirsiniz
Ancak pişme süresi 10-15 dakika kısaltılmalı)
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
Fırından çıktıktan sonra bir nihalenin üstüne alıp 10 dakika sonra ekmeği çıkarın
Ekmeği bir soğutma teline alıp 30 dakika beklettikten sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla