Yalnız Mesajı Göster

Mantar Çorbası.,

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Çorbası.,







Malzemeler
1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber

Yemegin Yapilisi
Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın Mantarları temizleyip ayıklayın Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın
Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin Et suyunu ekleyin Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak kadar pişirin
Çorbayı bir süzgeçten geçirin Tuz ve karabiberle tatlandırınServis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın
AFIYET OLSUN


Alıntı Yaparak Cevapla