Yalnız Mesajı Göster

Şöbiyet Tatlısı Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şöbiyet Tatlısı Tarifi



Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
300 gr çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz
350 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su

Hazırlanışı
  • Bir kaç damla limon suyu
  • Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz Bu kaymağı olacak
  • 8 kat yufkayı 8 cm karelik parçalara bölün
  • Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın
  • Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin
  • Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın
  • Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin
  • 180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
  • Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın
  • Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün(İkisi de ılık olmalı)
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla