Konu
:
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Malzemeler
8 tane baklavalık yufka (Yufkacı yoksa 1 paket hazır baklavalık yufka)
300 gr
çekilmiş ceviz
2 kaşık toz antep fıstığı veya ceviz
350 gr
tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu irmik
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Hazırlanışı
Bir kaç damla limon suyu
Sütün içine irmiği ekleyip ateşte pişirin
Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun
Çok katı olursa süt ile açabilirsiniz
Bu kaymağı olacak
8 kat yufkayı 8 cm
karelik parçalara bölün
Her kareye bir tatlı kaşığı kaymak ve 1 çay kaşığı ceviz koyup muska şeklinde kapatın
Tepsiye muskaların uç kısımları üst üste gelecek şekilde dizin
Diğer sırada şöbiyetleri ters gelecek şekilde yerleştirin
Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın
Tatlının her yerine şekilde üzerlerine gezdirin
180 C derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Şöbiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın Su ve şekeri birlikte 15 dk
kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip ılınmaya bırakın
Şöbiyet çıktıktan sonra üzerine şerbetini dökün
(İkisi de ılık olmalı)
Şerbetini çekip soğuduktan sonra fıstıkla veya cevizle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul