Konu
:
Patlıcan Belibağlı Malatya Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Belibağlı Malatya Mutfağı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Belibağlı Malatya Mutfağı
Malzemeler :
Patlıcan Belibağlı
1 Kg
Patlıcan
200 Gr
Kıyma
1 Soğan
1 Domates
2 Biber
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı doğrayıp bir parmak kalınlığında doğruyoruz
Soğanı rendeliyoruz
Doğranmış maydanoz, kıyma, karabiber ve tuz ile karıştırıyoruz
Küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz
Yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp yassılaştırıyoruz
Patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz
Domates ve biberleri doğruyoruz
Fırın tepsisine bir patlıcan, köfte, domates, biber ve tekrar patlıcan olmak üzere dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul