Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Belibağlı Malatya Mutfağı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Belibağlı Malatya Mutfağı



Malzemeler :

Patlıcan Belibağlı
1 Kg Patlıcan
200 Gr Kıyma
1 Soğan
1 Domates
2 Biber
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı doğrayıp bir parmak kalınlığında doğruyoruz Soğanı rendeliyoruz Doğranmış maydanoz, kıyma, karabiber ve tuz ile karıştırıyoruz

Küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz Yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp yassılaştırıyoruz Patlıcanları kızgın yağda kızartıyoruz

Domates ve biberleri doğruyoruz Fırın tepsisine bir patlıcan, köfte, domates, biber ve tekrar patlıcan olmak üzere dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla