Yalnız Mesajı Göster

Sadrazam Kayiği

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sadrazam Kayiği







Malzemeler;

5 kabak
2 domates
1 büyük kuru soğan
200 gr Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz

Sosu için;

1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Tuz
Kaşar peyniri

Hazırlanışı;

Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün
Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin
Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın
Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun
Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun

Beşamel sos;

Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin
Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin Dereotuyla süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla