Konu
:
Sadrazam Kayiği
Yalnız Mesajı Göster
Sadrazam Kayiği
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sadrazam Kayiği
Malzemeler;
5 kabak
2 domates
1 büyük kuru soğan
200 gr
Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Tuz
Kaşar peyniri
Hazırlanışı;
Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün
Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin
Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın
Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun
Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun
Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun
Beşamel sos;
Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin
Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Dereotuyla süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul