Konu: Puf Pasta.
Yalnız Mesajı Göster

Puf Pasta.

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puf Pasta.







MALZEMELER
Kek için;
4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
kabartma tozu, vanilya
Muhallebisi için;
75 gr tereyağı
yarım su bardağı un
yarım kaşık nişasta
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 paket vanilin
yarım litre süt
ayrıca; muz ve soğuk süt
YAPILIŞI
Kek için olan malzemeler karıştırılarak 175 derecelik fırında pişirilir
Muhallebi için; margarin, un ve nişasta, unun kokusu çıkana kadar kavrulu Kalan malzemeler de eklenip krema kıvamına gelene kadar kaynatılır
Kek pişince, hafif soğutulup çay bardağıyla kesilir Artan kısımlar blenderla ufalanır ve geniş bir kaseye alınır
Kesilen dairelerden biri alınıp soğuk süte batırılır Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı muhallebi koyulur Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine daldırılıp muhallebili kısım kek parçalarıyla kaplanır Avuç içine alınarak şekli yuvarlatılır Aynı işlem diğer keklere de uygulanır Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla