Konu
:
Mantarlı Penne Bolonez
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Penne Bolonez
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Penne Bolonez
Malzemeler :
1 Paket Penne Makarna
250 Gr Kıyma
18-20 Adet Mantar
2 Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanışı :
Kaynamış suda makarnalarınızı çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın
Bir yandan kıymanızı sıvı yağda pişirin
Üzerine biber salçanızı ekleyin ve iyice yedirin
Daha sonra dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış sarımsaklarınızı ekleyin
Mantarlar renk değiştirince kabukları soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış domateslerinizi ilave edin
Domatesler yumuşayınca mantarlı bolonezimiz hazırdır
İçine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın
Makarnayı iyice süzdükten sonra pişmekte olan sosa ilave edip iyice karıştırın
Tabağınıza servis yaparken yine fesleğen ile süsleyebilirsiniz
Püf Noktası :
Makarna suyunuz kaynadıktan sonra tuzunuzu ilave edin
Böylece kaynama süresini kısaltmış olursunuz
Notlar :
Mantar çeşidi olarak kültür mantarı yerine istiridye ya da kestane mantarı deneyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul