Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Penne Bolonez

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Penne Bolonez







Malzemeler :
1 Paket Penne Makarna
250 Gr Kıyma
18-20 Adet Mantar
2 Diş Sarımsak
1 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Fesleğen
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Hazırlanışı :
Kaynamış suda makarnalarınızı çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın Bir yandan kıymanızı sıvı yağda pişirin Üzerine biber salçanızı ekleyin ve iyice yedirin Daha sonra dilimlenmiş mantarları ve çok ince kıyılmış sarımsaklarınızı ekleyin Mantarlar renk değiştirince kabukları soyulmuş ve çok küçük küpler halinde doğranmış domateslerinizi ilave edin Domatesler yumuşayınca mantarlı bolonezimiz hazırdır İçine baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın
Makarnayı iyice süzdükten sonra pişmekte olan sosa ilave edip iyice karıştırın Tabağınıza servis yaparken yine fesleğen ile süsleyebilirsiniz
Püf Noktası :
  • Makarna suyunuz kaynadıktan sonra tuzunuzu ilave edin Böylece kaynama süresini kısaltmış olursunuz
Notlar :
  • Mantar çeşidi olarak kültür mantarı yerine istiridye ya da kestane mantarı deneyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla