Yalnız Mesajı Göster

Etli Ekşili Bürüksel Lahanası

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ekşili Bürüksel Lahanası










Malzemeler:
150 gram kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
3 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
400 gram bürüksel lahanası
2 su bardağı sıcak su
2-3 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz, nane, kırmızı biber, maydanoz
Yapılışı:

Öncelikle et yıkanıp suyunu çekinceye kadar kavrulur
Üzerine ince kıyılmış soğanlar ve margarin ilave edilip kavurmaya devam edilir
Halka halka doğranmış havuçlarla, iri doğranmış patatesler ilave edilip karıştırılır
Salça hafifçe sulandırılıp lahanalarla beraber ete katılır
Üzerine sıcak su ilave edilip takriben 20 dakika pişirilir
İndirmeye yakın üzerine dövülmüş sarımsak, limon suyu, Tuz, nane, kırmızı biber katılıp karıştırılır
Ocaktan aldıktan sonra üzeri maydanozlarla süslenip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla