Konu
:
İshakiye
Yalnız Mesajı Göster
İshakiye
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İshakiye
Malzemeler:
2 su bardağı sıcak sut
1 kahve fincanı margarin
1 kahve fincanı tereyağı
1,5 su bardağı pirinç unu
1 cay bardağı badem veya yarim cay bardağı cam fıstığı
1,5-2 su bardağı tozşeker
Yapılışı:
[*]
Tereyağı ve margarini geniş bir tavada eritip pirinç ununu ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın
İsterseniz unla birlikte fıstık ya da bademlerinizi de ekleyebilirsiniz
[*]
Tozşekeri süte ilave edip eritin
Sürekli karıştırarak kavrulmakta olan pirinç ununa ilave edin
Kısık ateşte pişirmeye devam edin
[*]
Kıvama gelince ateşten alıp soğumaya bırakın
[*]
Ilınınca derin ve çukur bir kaseye boşaltıp bastırarak sıkıştırın
Kaseyi ters çevirip servis tabağına alin
Ya da resimdeki gibi varsa dondurma kaşığı ile ya da normal kaşıkla sekil verip tabağınıza dizin
[*]
Badem veya yeşil fıstıkla dekore edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul