Konu
:
Tavuklu Mantar Sote
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Mantar Sote
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Mantar Sote
Malzemeler:
- 300 gr tavuk göğsü
- yarım kilo mantar
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, kekik, fesleğen
- çok az su
- sıvıyağHazırlanışı:
Büyük bir tavaya sıvıyağı alıp, ısıtın ve soğan ile biberi atarak biraz soteleyin
Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyerek orta ateşte kavurun
Baharatları ve sarımsağı üzerine ilave edip, karıştırarak bir süre daha kavurun
Doğranmış mantarları tavaya aldıktan sonra suyunu çekene kadar soteleyin
Domateslerin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın ve salçayla birlikte tavaya alarak kavurun
ÜZerine çok az su ilave edip, kapağı kapalı olarak bir süre pişmeye bırakın
Ara sıra pişip, pişmediğini kontrol edin ve suyu azalmışsa sıcak su ekleyin
Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul