Konu
:
Şambali Tatlısı.
Yalnız Mesajı Göster
Şambali Tatlısı.
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şambali Tatlısı.
Malzemeler:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su barağı irmik
* 1 su bardağı pudra şekeri (şeker de olabilir)
* 1 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Üzeri için 1 avuç kabuksuz badem Şerbeti için;
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı şeker
* ~1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması:
Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede 10-15 dk
kaynatıp altını kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin
Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın
Tatlı için; pudra şekeri ve yoğurdu iyice karıştırın
Sonra diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha koyu kıvamda bir hamur elde edin
Yağladığınız tepsiye hamuru koyun
Elinize yapışmaması için elinizi yağlayarak hamuru tepsiye eşit kalınlıkta yayın
Üzerine kaynar suda 10-15 dk bekleterek kabuklarını soyduğunuz bademleri yerleştirin
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dk
pişirin
Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiripn
Üzerine bir tepsi kapatarak tatlının şerbeti çekmesini sağlayın
Daha sonra dilediğiniz şekilde kesip servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul