Konu
:
Bulgur Pilavı Zeytinyağlı Mantarlı
Yalnız Mesajı Göster
Bulgur Pilavı Zeytinyağlı Mantarlı
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgur Pilavı Zeytinyağlı Mantarlı
Malzeme:Malzeme listesi
3 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı ılık et ya da tavuk suyu,
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
250-300 gr kültür mantarı
2 çay kaşığı tuz, karabiber
2 demet dereotu
6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Hazırlama:
Kültür mantarlarını ayıklayıp yıkayıp derin bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ekliyerek suyunu çekinceye kadar haşlayın
Diğer taraftan, zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırıp incecik doğradığınız soğanları, orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pempeleştirin
Yıkayıp süzdüğünüz bulguru da ilave edip yine sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun
Üzerine ılık et ya da tavuk suyunu ve tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız haşlanmış mantarları aktarın
Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın
Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin
Suyunu tamamen çekince ocağı söndürün
Üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağını kapatarak 10 dakika dinlendirin
İncecik doğradığınız dereotunu da serpiştirip karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul