Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Elma Tatlısı .

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Elma Tatlısı .







(6 kişilik)

1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya

Üstü için:

5 tane elma
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta akı
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı marmelat

Yapılışı:

Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyup telle çırpın ateşte katılaşıncaya kadar pişirin vanilyayı ilave edin cam bir tepsiye dökün elmaların kabuklarını soyun Çekirdeklerini çıkarıp tencereye dizin Üzerine toz şekeri koyup elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra muhallebinin üstüne dizin tarçın serpin Yumurta aklarını bir fiske tuzla çırparak kar haline getirin Pudra şekerini ekleyin krema torbasına koyarak elmaların üzerine sıkın 150 derece fırında üzerini kızartın üzerine bir çay kaşığı marmelat koyup soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla