Konu
:
Katmerli Susamlı Pazı Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Katmerli Susamlı Pazı Böreği
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmerli Susamlı Pazı Böreği
Malzemeler :
4 Su B
Söke Un
1 Çay B
Sıvıyağ
2 Çorba K
Yoğurt
1 Çay B
Yoğurt Suyu
1 Yumurta Akı
1 Tatlı K
Tuz
Aldığı Kadar Su
İçine Sürmek İçin:
1 Su B
Susam Ezmesi
1 Çay B
Sıvıyağ
İç Harcı İçin:
Yarım Kg Pazı
2 Soğan
100 Gr Tulum Peyniri
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Yumurta Sarısı
HazırlanışıHamuru hazırlarken; geniş bir kapta unun içine yağı, yoğurdu, yoğurt suyunu ve yumurta akını koyup karıştırın
Biraz su ekleyerek yoğurmaya devam edin
Hamuru elde edince unlayıp dinlenmeye bırakın
Hamuru olabildiğince büyük bir şekilde açın
Bir kasede sıvıyağı ve susam ezmesini karıştırın
Açtığınız hamura döküp iyice yayın
Hamuru iki ucundan katlayın
Daha sonra diğer iki tarafı da katlayıp kare hale getirin
Unlayarak biraz daha açın
Hamur kesme aletiyle kare kare kesin
İç harcı hazırlarken; soğanları doğrayın ve sıvıyağda kavurun
Pazıları doğrayın ve tavaya ilave edip onları da kavurun
Üzerine peyniri rendeleyip karıştırın
Kare kare kesilen hamurların içine, iç harcından koyup muska şeklinde kapatın
Yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul