Konu
:
Pabuç Topu..
Yalnız Mesajı Göster
Pabuç Topu..
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pabuç Topu..
Pabuç Topu
Hamurunun Malzemesi:
3 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
su
İç Malzemesi:
250 gr kıyma
1 büyük soğan
tuz,
karabiber
Üzerine;
100 gr Margarin yada Tereyağ
Yapılışı:[*]Önce kabın içine unu koy, ortasını havuz gibi aç yumurta, tuzu kat bir elinle yavaş yavaş karıştırırken, bir yandan da su ilave et
Suyunu katarken dikkatli ol hamur çok yumuşak olmayacak
Kulak memesi yumuşaklığında olacak
Hamurun kaptan iyice kurtulması lazım, güzel bir hamur elde etmek için 10 dk kadar yoğurun
En sonunda bir topalak olacak
[*]İç malzemesini de ayrı bir kapta bu arada hazırla
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz , karabiberi karıştırın
[*]Hamuru eğer bu büyüklükteki yumakla açarım derseniz 1 kerede merdaneyle 2-3 mm kalınlığında açın
Yada hamuru 2’ye böl
Bu şekilde merdaneyle 2-3mm kalınlığında aç
[*]6x6 mm kareler kes
Her bir karenin ortasına fındıktan biraz büyükiç koy
Üçgen olacak şekilde kapat
Kenarlarını iyi kapatmalısın yoksa pişerken açılabilir
Biz ayrıca bir muskanın içerisin demir para saklıyoruz
Tabii önce güzelce yıkayarak
Günün şanslısı kim diye
[*]Tencerede kaynamakta olan bol suyun içine 2 grup halinde salıyoruz
Suya önceden tuz katılır
Pişen pabuç topları suyun yüzeyine çıkıyor
Pişenleri genişce bir tepsiye alın
[*]Ayrı bir yerde margarin yada tereyağını eritin
Pabuç toplarının üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul