Konu
:
Fincan Böreği Tarifi (Kıymalı)
Yalnız Mesajı Göster
Fincan Böreği Tarifi (Kıymalı)
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fincan Böreği Tarifi (Kıymalı)
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta, tuz
Bir buçuk su bardağı ılık su
İçi için:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gram kıyma
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Fincan Böreği Yapılışı
UNU geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın
Yumurta, tuz ve suyu ilave ederek yoğurun
Üzerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika dinlendirin
Diğer taraftan iç harcı için ince kıyılmış soğanı tereyağında rengi dönene kadar kavurun
Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edin
5 dakika kavurup ocaktan alın
Dinlenen hamuru oklava ile açın
Hamurun yarısına 6 cm aralıklarla, hazırladığınız harçtan 1'er çorba kaşığı dolusu yerleştirin
Hamurun boşta kalan yarısını harçlı kısmın üzerine kapatın
Harçlı kısımları ortalayarak, büyükçe bir bardak ağzı ile katladığınız hamurdan yuvarlaklar kesin
Sıvıyağda kızartıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul