Konu
:
Kete...
Yalnız Mesajı Göster
Kete...
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kete...
Kars mutfagına ozgu bir hamurisi
Yapımı biraz zahmetli ama tadı gercekten o zahmete degecek kadar leziz
Ben yapmadım tabikide henuz o kadar iyi degilim,Annecim ellerine saglık
)
MALZEMELER:
yarım kilo süt
yarım paket kuru maya
1 yemek kaşıgı tuz
Aldıgı kadar un
İç Malzemesi:
yarım paket sanayagı,1 bardak sıvı yağ,bir tatlı kaşıgı tuz,aldıgı kadar un(helva kıvamına gelene kadar kısık ateste kavrulacak)
Yufka içi malzemesi:1 su bardagı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Maya bir bardaga dokulup,bir tane küp şeker ve biraz sıcak su ile karıştırılır
Bunlar una dokulur
Sut ve tuz dokulup hamur iyice yoğrulup,mayalanmaya bırakılır(hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha kalın olmalı)
Yapılmak istenilen büyüklüğe gore hamur parçalara bolunup, açılır
Yufka arasına 2 yemek kaşıgı yağ dokulup,2
yufka üzerine serilir
Aynı şekilde yağ dökülür
Yufka kare şeklinde katlanır
İç malzeme koyulup hamur birleştirilir
Yağlanmış tepsiye konulan hamur tepsi büyüklüğüne gore elle açılır
Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul