Konu: Kete...
Yalnız Mesajı Göster

Kete...

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kete...



Kars mutfagına ozgu bir hamurisiYapımı biraz zahmetli ama tadı gercekten o zahmete degecek kadar lezizBen yapmadım tabikide henuz o kadar iyi degilim,Annecim ellerine saglık


)


MALZEMELER:
yarım kilo süt
yarım paket kuru maya
1 yemek kaşıgı tuz
Aldıgı kadar un
İç Malzemesi:
yarım paket sanayagı,1 bardak sıvı yağ,bir tatlı kaşıgı tuz,aldıgı kadar un(helva kıvamına gelene kadar kısık ateste kavrulacak)
Yufka içi malzemesi:1 su bardagı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Maya bir bardaga dokulup,bir tane küp şeker ve biraz sıcak su ile karıştırılırBunlar una dokulurSut ve tuz dokulup hamur iyice yoğrulup,mayalanmaya bırakılır(hamur kıvamı kulak memesinden biraz daha kalın olmalı)
Yapılmak istenilen büyüklüğe gore hamur parçalara bolunup, açılırYufka arasına 2 yemek kaşıgı yağ dokulup,2 yufka üzerine serilirAynı şekilde yağ dökülürYufka kare şeklinde katlanırİç malzeme koyulup hamur birleştirilirYağlanmış tepsiye konulan hamur tepsi büyüklüğüne gore elle açılırÜzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirilir







Alıntı Yaparak Cevapla