Konu
:
Pudingli Kadayif
Yalnız Mesajı Göster
Pudingli Kadayif
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pudingli Kadayif
Pudingli Kadayıf
Puding İçin:
Malzemeler:
8 su bardağı süt
5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı kakao
5 tatlı kaşığı buğday nişastası
1-2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
[*]Süt tencereye koyun içine şeker,yumurta,un,kakao ve nişastayı ekleyin
[*]Tüm malzemeyi iyice çırpıp ocağa alın
Koyulaşıp üzerinde delikler oluşana kadar orta ateşte pişirin
[*]Pişen karışımı ocaktan alın ve tereyağını ekleyin
[*]Tereyağı tamamen eriyene kadar çırpın ve soğumaya bırakın
Malzemeler:
500 gr kadayıf
125g tereyağı
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
Şerbet Yapılışı:
ŞeKer ve suyu tencereye alın orata ateşte koyulaşana kadar karıştırarak kaynatın
Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon suyunu ekleyin ve hazırladığınız şerbeti soğuması için kenara alın
Tatlının Yapılışı:
[*]Taze kadayıfı borcama yayın
[*]Tereyağını küçük bir kapta eritip ılınmasını bekleyin
[*]Ilık yağın tamamamını kadayıfın üzerine dökün ve tümm kadayıfa yayın
[*]Hazırladığınız kadayıfı 200 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya kadar kızartın
[*]Fırından aldığınız sıcak ve kızarmış kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökün
[*]Kadayıf şerbetini çekip soğuduğunda daha önceden hazırladığınız pudingi üzerine dökerek servis yapın
alinti
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul