Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Bohça Baklava Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Bohça Baklava Tarifi







Malzemeler :Cevizli Bohça Baklava
1 Çay B Sıvıyağ
1 Çay B Yoğurt
Yarım Çay B Su
2 Çorba K Sirke
2 Yumurta
1 Pk Kabartma Tozu
1 Fiske Tuz
Ustasından Un Ölçüsü
Açmak İçin:
Nişasta
Üzeri İçin:
Ceviz
Tereyağı
Şerbeti İçin:
5 Su B Toz Şeker
3,5 Su B Su
Yarım Limon
Hazırlanışı :

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Yoğurt, su ve sıvıyağ koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz 1 çorba kaşığı un ve sirkeyi koyuyoruz Sirke ile yoğurdu aynı anda koymuyoruz yoğurdu kesmemesi için

Ardından 12 çorba kaşığı tepeleme un ve kabartma tozunu ekliyoruz Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz Hamuru 20 bezeye bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açıyoruz İki kısma ayırıp 10'ar bir şekilde üst üste koyuyoruz

Önce merdane ardından gerekirse oklava ile büyük bir şekilde açıyoruz Enden ve boydan şeritler kesip orta boy kareler elde ediyoruz Cevizi ince bir şekilde kırıp karelerin ortasına koyuyoruz

Çapraz köşelerden ortaya doğru bohça gibi birleştirip yağlanmış tepsiye diziyoruz Tereyağını eritip sürüyoruz

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla