Konu
:
Cevizli Bohça Baklava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Bohça Baklava Tarifi
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Bohça Baklava Tarifi
Malzemeler :Cevizli Bohça Baklava
1 Çay B
Sıvıyağ
1 Çay B
Yoğurt
Yarım Çay B
Su
2 Çorba K
Sirke
2 Yumurta
1 Pk
Kabartma Tozu
1 Fiske Tuz
Ustasından Un Ölçüsü
Açmak İçin:
Nişasta
Üzeri İçin:
Ceviz
Tereyağı
Şerbeti İçin:
5 Su B
Toz Şeker
3,5 Su B
Su
Yarım Limon
Hazırlanışı :
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz
Yoğurt, su ve sıvıyağ koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz
1 çorba kaşığı un ve sirkeyi koyuyoruz
Sirke ile yoğurdu aynı anda koymuyoruz yoğurdu kesmemesi için
Ardından 12 çorba kaşığı tepeleme un ve kabartma tozunu ekliyoruz
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
Hamuru 20 bezeye bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açıyoruz
İki kısma ayırıp 10'ar bir şekilde üst üste koyuyoruz
Önce merdane ardından gerekirse oklava ile büyük bir şekilde açıyoruz
Enden ve boydan şeritler kesip orta boy kareler elde ediyoruz
Cevizi ince bir şekilde kırıp karelerin ortasına koyuyoruz
Çapraz köşelerden ortaya doğru bohça gibi birleştirip yağlanmış tepsiye diziyoruz
Tereyağını eritip sürüyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul