Konu
:
Çiçekli Turta
Yalnız Mesajı Göster
Çiçekli Turta
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiçekli Turta
içindekiler
1 yumurta
1-2 çorba kaşığı süt
200 gr kıyılmış fındık
200 gr un
Bir miktar un
200 gr margarin
Kalıp için yağ
175 gr toz şeker
1 paket vanilya
Bir tutam tarçın
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
450 gr böğürtlen reçeli
Süslemek İçin :
100 gr pudra şekeri
1-2 çorba kaşığı limon suyu
Birkaç damla kırmızı ve sarı gıda boyası
hazırlanışı
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın
Yumurta sarılarını sütle çırpıp üzerini kapatıp bir kenarda bekletin
Yumurta akını fındık, un, margarin, toz şeker, vanilya, portakal kabuğu ve tarçınla karıştırıp hızlı hareketlerle yoğurun
Hamuru topak haline getirin ve folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Bir tart kalıbını yağlayın
Hamuru ikiye bölün
Unlanmış bir zeminde bir hamur parçasını 1 cm kalınlığında açıp kalıba yerleştirin
Kalan hamuru tekrar ikiye bölün
Bir yarısından uzun şeritler oluşturun
Artan hamuru açıp kurabiye kalıpları ile içinden çiçek veya yıldız şekilleri çıkarın
Reçeli kalın bir katman halinde kalıbın içindeki hamurun üzerine sürün
Hamur şeritlerini reçelin üzerine yerleştirin
Şeritlerin kenar kısımlarını bastırın
Yumurta sarısını şeritlerin üzerine sürün
Çıkardığınız çiçek veya yıldız şekillerini şeritlerin üzerine yerleştirin
Turtayı fırına alıp yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin
Bu arada 75 gr pudra şekerini limon suyu ile karıştırın
İsteğe bağlı olarak karışıma gıda boyası ekleyin
Turtayı fırından alıp soğumasını bekleyin
Kenarlarına kalan pudraşekerini serpin
Çiçek veya yıldızları ise pudraşekerli karışımla süsleyin
Süsleme işleminden sonra 30 dakika kadar kurumasını bekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul