Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasülye

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasülye



Malzemeler:
yarım kilo fasülye
1 adet büyük soğan
2 adet orta boy domates
sıvı yağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı salça
tuz ve dilediğiniz baharatlar

Yapılışı:

1 Fasülyeleri yıkayın ve ikiye veya üçe bölün (uçlarındaki minicik şeyleri de ayıklayın)
2 Soğanları küp şeklinde doğrayın
3 4-5 kaşık sıvı yağ veya 15 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyun
4 Yağ kızmaya başlayınca soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun
5 Salçayı ekleyin ve kısa bir süre kavrurun
6 Fasülyeleri ve domatesleri ekleyin ve yaklaşık 10 dk kavurun
7 Yemeğin üstünü tam kapatacak şekilde sıcak suyu ekleyin 1-2 diş sarmısak atın, tuz ve baharatlarını ekleyin
8 Kapağını kapatarak yemeği kısık ateşte 30dk pişirin (fasülyenin tadına bakarak süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
9 Afiyet olsun

Yaralı Notlar:

* Etli yapmak istiyorsanız, önce yağda etleri kavurun, sonra soğanları ekleyerek diğer adımları uygulayabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla