Konu
:
Taze Otlu Kuzu But Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Taze Otlu Kuzu But Dolması
11-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Otlu Kuzu But Dolması
Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu but
70 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
4 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 dal taze fesleğen
2 dal biberiye
3 dal taze kekik
3 yeşil soğan
40 gr çam fıstığı
250 g taze kaşar
2 adet közlenmiş biber
1 yemek kaşığı tereyağı
½ yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Et sosu için:
1
5 su bardağı pişen etin suyu
1 adet Maggi et suyu tableti
1
5 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı krema
Yapılışı:
Çam fıstıklarını çok az ayçiçek yağında az soteleyin
Fesleğeni, maydanozu, biberiyeyi, kekiği, taze soğanı ve sarımsağı iyice kıyın
Çam fıstığını soğuduktan sonra kıyın
Derin bir kabın içine oda ısısında yumuşamış 70 gr tereyağını ve doğradığınız malzemeleri alın
Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın
Kuzu butunu tezgaha alıp açın
Tuz ve karabiber serpin
Hazırladığınız tereyağlı karışımı üzerine yayın
Közlenmiş biberin fazla suyunu alın ve kaşar peyniri ile beraber tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Kuzu butun üzerine doğradığınız közlenmiş biberi ve kaşar peynirini serpin
Rulo şeklinde sıkıca sarın
Isıya dayanaklı ip ile sarın
Tavaya tereyağını ve ayçiçek yağını alıp ısıtın
Yağ iyice ısındıktan sonra kuzu butunu tavaya ilave edin
Kuzu butunun her tarafını iyice kızartın
Fırın kabına kuzu butunu suyu ile beraber alın
Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin
Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile fırın kabını sıkıca kapatın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 1
5 saat pişirin
Fırından çıkardıktan sonra etin suyundan 1
5 su bardağı suyu alıp sos tenceresine koyun
Üzerine 1 adet Maggi et suyu tabletini ilave edip karıştırın
Orta ateşte 3-4 dk kaynatın
Kasede ½ çay bardağı suyu ve nişastayı karıştırıp eritin
Kaynamakta olan sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın
Kıvamı koyulaştıktan sonra üzerine kremayı ilave edip karıştırın
1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın
Kuzu butu dilimleyip servis tabağına alın
Üzerine et sosunu gezdirip servise sunun
Not:
Kuzu butunu sararken eğer ette yırtılma olursa kürdan ile yırtılan yerleri kapatabilirsiniz
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul