Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Kuzu..

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Kuzu..



# 600 gr kuzu kuşbaşı
# 300 gr mantar
# 4-5 patates
# 2 diş sarımsak
# 1 çay kaşığı kekik
# 1 kahve fincanı et suyu
# 45 gr margarin
# Tuz, karabiber


Hazırlanışı * Mantarları temizleyip dilimleyin Sarımsakları soyun

* İki kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun Mantarı ilave edip tuz ve karabiber serpin Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin

* Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin

* Fırın kalıbını yağlayıp dibini patates dilimlerinin yarısıyla kaplayın Üzerine eti ilave edip kalan patatesleri hafif üst üste gelecek şekilde dizin Kalan margarini küçük doğrayıp patateslerin üzerine serpiştirin Kekik ve et suyunu ekleyin

* Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 35-40 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
Detaylar Zorluk Derecesi : 3 / 5
Kişi Sayısı : 7
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 40 dk
Mutfak : Türk Mutfağı
Kategori : Et Yemekleri

Alıntı Yaparak Cevapla