Yalnız Mesajı Göster

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar



Sirkeli kırmızı biber salatası

Malzemeler:

4 iri, salçalık kırmızıbiber
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı su
Tuz

Hazırlanışı:

* Biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyip soğuyunca kabuklarını soyun Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin İnce uzun şeritler halinde doğrayın Derin bir kâseye alın

* Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın Sarımsakları soyup ince ince doğrayın

* Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın 10 dakika bekletip servis tabağına alarak servis yapın

__________________________________________________ ______

YEŞİL SALATA

Malzemeler:

1 göbek marul
1 demet taze soğan
3 salatalık
10-15 kiraz domates
5 küçük kırmızı turp
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı:

* Marul ve yeşillikleri yıkayıp süzgece alın Suyu süzülünce iri parçalar halinde doğrayın Taze soğan vesalatalıkları yıkayıp dilimleyin Turpların kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin Domatesleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın

* Yeşillikler, taze soğan, salatalık, domates ve turpları salata kâsesine alın Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip salata kaşığı ile harmanlayın Üzerine tuz serpip bekletmeden servis yapın

__________________________________________________ ________

Izgara biber salatası

Malzemeler:

1 patlıcan
2 kabak
2 yeşil dolmalık biber
2 sarı dolmalık biber
7-8 kiraz domates
4-5 dal taze soğan
4-5 dal taze sarımsak
150 gr keçi peyniri
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, kırmızı tozbiber

Süsleme için:

Taze nane veya fesleğen yaprağı

Hazırlanışı:

*Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve 2-3 cm parçalar halinde doğrayın Biberleri temizleyip uzunlamasına dörde bölün Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayın

*Izgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın Fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtın Hazırladığınız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları ızgara teline dizip fırında veya mangalda közleyin

* Sos için, zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı tozbiberi derin bir kaseye alıp karıştırın 5 dakika dinlendirin Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin

* Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirin Sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyin Ilık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla