11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
Sirkeli kırmızı biber salatası
Malzemeler:
4 iri, salçalık kırmızıbiber
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı su
Tuz
Hazırlanışı:
* Biberleri ocak üzerinde veya fırın ızgarada közleyip soğuyunca kabuklarını soyun Saplarını kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin İnce uzun şeritler halinde doğrayın Derin bir kâseye alın
* Sirke, su, zeytinyağı ve tuzu bir kâsede karıştırın Sarımsakları soyup ince ince doğrayın
* Hazırladığınız sirkeli karışımı biberlerin üzerine ilave edip sarımsakları ekleyin ve karıştırın 10 dakika bekletip servis tabağına alarak servis yapın
__________________________________________________ ______
YEŞİL SALATA
Malzemeler:
1 göbek marul
1 demet taze soğan
3 salatalık
10-15 kiraz domates
5 küçük kırmızı turp
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Hazırlanışı:
* Marul ve yeşillikleri yıkayıp süzgece alın Suyu süzülünce iri parçalar halinde doğrayın Taze soğan vesalatalıkları yıkayıp dilimleyin Turpların kabuğunu soymadan ortadan ikiye kesin Domatesleri yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın
* Yeşillikler, taze soğan, salatalık, domates ve turpları salata kâsesine alın Zeytinyağı, limon suyu ve tuz ekleyip salata kaşığı ile harmanlayın Üzerine tuz serpip bekletmeden servis yapın
__________________________________________________ ________
Izgara biber salatası
Malzemeler:
1 patlıcan
2 kabak
2 yeşil dolmalık biber
2 sarı dolmalık biber
7-8 kiraz domates
4-5 dal taze soğan
4-5 dal taze sarımsak
150 gr keçi peyniri
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sirke
Tuz, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
Taze nane veya fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:
*Kabak ve patlıcanları temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve 2-3 cm parçalar halinde doğrayın Biberleri temizleyip uzunlamasına dörde bölün Taze soğan ve sarımsakları verev doğrayın
*Izgara telini 1 kaşık zeytinyağı ile yağlayın Fırın ızgarayı çalıştırıp ısıtın Hazırladığınız patlıcan, kabak, biber, domates, taze soğan ve sarımsakları ızgara teline dizip fırında veya mangalda közleyin
* Sos için, zeytinyağı, sirke, tuz ve kırmızı tozbiberi derin bir kaseye alıp karıştırın 5 dakika dinlendirin Keçi peynirini dilimleyip ızgarada hafif közleyin
* Közlenmiş sebzeleri servis tabağına alıp üzerine keçi peynirini serpiştirin Sosu gezdirip fesleğen yapraklarıyla süsleyin Ilık olarak servis yapın
|
|
|