11-29-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Ve Dünya Mutfağından Çeşitli Salatalar
NOHUT SALATASI
malzemeler:
2,5-3 su bardağı haşlanmış nohut
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
6-7 yemek kaşığı limon suyu
3-4 yemek kaşığı elma sirkesi
tuz
bir demet maydanoz
4-5 sap taze soğan
hazırlanması:
zeytinyağını, limonu, sirkeyi ve tuzu bir kapta karıştırın bunu geniş bir kaptaki nohutların üzerine gezdirin kabın üzerini streçleyerek ve ara sıra karıştırarak servis yapacağınız zamana kadar bekletin (ne kadar çok durursa o kadar iyi bu yüzden misafirler için sabahtan veya bir gece önceden hazırlanabilir)
servis yapacağınız zaman maydanozu ve soğanı doğrayın nohutlarla karıştırın
__________________________________________________ _____________
PATATES SALATASI
bir kilo patatesi ve üç havucu haşlayın suyunu süzüp püre haline getirin içine iki yemek kaşığı tereyağını eritmeden koyun pürenin sıcaklığı ile erisin diğer tarafta maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp püreye ekleyin tuz, bir limonun suyu ve karabiber ilave edip hepsini bibrbirine yedirin servis tabağının dibine maydanoz serpin püreden yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp top şekli verin hepsini tabağa yerleştirin üzerlerine biraz daha maydanoz serpip servis yapın 
__________________________________________________ ________
PATLICAN SALATASI
2 kg patlıcan, 4 orta boy domates ve 4 kırmızıbiberi fırın telinin üzerine yerleştiriyorsunuz teli ızgara bölümüne, altındaki sıraya da bir fırın tepsisi koyuyorsunuz (sebzeler közlenirken suları damlayabilir) sebzeleri arada çevirerek ızgara ayarındaki 250C'de közliyorsunuz közlenince hepsini soyup doğruyor vesularını süzüyorsunuz bunları 3 diş doğranmış sarımsak, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, limon ve yağ ile karıştırıyorsunuz VE AFİYETLE YİYORSUNUZ
__________________________________________________ __________
Makarna salatası
malzemeler:
yarım paket makarna
yarım çay bardağı zeytinyağı
5-6 kornişon turşu
2-3 sivribiber
yarım demet maydanoz
2 salatalık
2 havuç
yarım su bardağı bezelye konservesi
3 su bardağı yoğurt
arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez
hazırlanması:
1 makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün daha sonra soğuk sudan geçirin soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın
2 sebzeleri küçük küçük doğrayın havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin hepsini makarnaya ekleyin
3 en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın
_______________________________________________
MEYWE SALATASI
MALZEMELER
(6 kişilik)
2 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarım bardak ananas
2 çorba kaşığı ananas suyu
1 muz
2 çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 çorba kaşığı bal
Marul yaprakları
HAZIRLANIŞI
Meyvaları dilimleyerek geniş bir kase içine koyun
Küçük bir kase içinde ananas suyu, yoğurt ve balı karıştırın
Pirinci ve ballı karışımı meyva kasesine ilave ederek hafifçe karıştırın Marul yaprakları üzerinde servis yapın
|
|
|