Konu
:
Mutfaktan Bilgiler
Yalnız Mesajı Göster
Mutfaktan Bilgiler
11-29-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Mutfaktan Bilgiler
Pratik pişirme tüyoları
Yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorsunuz ama ufak tefek aksilikler yüzünden keyfiniz mi kaçıyor
Çaresi var!
Omletleriniz yeterince kabarmıyor, sarımsak doğradıktan sonra kokusu ellerinizden çıkmıyor mu? Fırında tavuk yapınca üzeri istediğiniz gibi kızarmıyor mu? Kurabiyeleriniz biraz bayatlayınca onları çöpe atmak istemiyor ama ne yapacağınızı da bilemiyor musunuz? Kekiniz kalıbından düzgün çıkmıyor ve bütün emekleriniz boşa mı gidiyor
Bu püf noktalar sayesinde artık dert etmenize gerek yok!
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun
Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz
Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın
Bu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir
Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin
Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın
Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun
8 hafta boyunca filizlenmesini vebüzüşmesini önler
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın
Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok
Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz
ekolay
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul