Yalnız Mesajı Göster

Mutfaktan Bilgiler

Eski 11-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfaktan Bilgiler



Pratik pişirme tüyoları

Yemek yapmayı ve mutfakta vakit geçirmeyi çok seviyorsunuz ama ufak tefek aksilikler yüzünden keyfiniz mi kaçıyor Çaresi var!

Omletleriniz yeterince kabarmıyor, sarımsak doğradıktan sonra kokusu ellerinizden çıkmıyor mu? Fırında tavuk yapınca üzeri istediğiniz gibi kızarmıyor mu? Kurabiyeleriniz biraz bayatlayınca onları çöpe atmak istemiyor ama ne yapacağınızı da bilemiyor musunuz? Kekiniz kalıbından düzgün çıkmıyor ve bütün emekleriniz boşa mı gidiyor

Bu püf noktalar sayesinde artık dert etmenize gerek yok!



Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsiniz



Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatınBu işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecektir






Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin



Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın Daha sonra karışımı tavaya alın ve ocağın altını kısın



Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun 8 hafta boyunca filizlenmesini vebüzüşmesini önler



Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın



Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini göreceksiniz
ekolay

Alıntı Yaparak Cevapla